Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145 лепило за заден стоп!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 145 лепило за заден стоп!!!

Здравейте, имам проблем със стоповете на капака. Предишния собственик ги беше залепил с лепило на силиконова основа, но ми сподели, че често се отлепват, както и стана! Знам, че е слабо място, но ако някой е решил проблема с някакво лепило да сподели марката! Искам да ги залепя един път и да не се занимавам повече. Благодаря!!!
    146 1.6 Boxer 103 EX
    155 1.7 TS 115 EX
    145 1.9 JTD 105 +Chip - Maximum Overdrive EX
    156 1.9 JTD 115 +Chip - Maximum Overdrive, My Love

Монтажен силиконец Заден десен предполагам е създавал ядове ? Почистваш, притискаш 15 мин и газ на заварка.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
      Монтажен силиконец Заден десен предполагам е създавал ядове ? Почистваш, притискаш 15 мин и газ на заварка.
      +1 , при мен са с черен силикон вече 3г не са мръднали

Comment

DMS, количката е бившата на Вели/brazen/ знам, че сте приятели. Та мисля, че точно с такова го е лепил преди това и се е получило нещо като дъвка. Ще търся друг вариант, ако не ще го намажа със силиконец! Благодарско все пак!
        146 1.6 Boxer 103 EX
        155 1.7 TS 115 EX

Comment

Силикон за авто стъкла ! Не други лепила за външна употреба! Тва е

Comment

Вярно, колега не се бях сетил!!!! Благодаря!!!
            146 1.6 Boxer 103 EX
            155 1.7 TS 115 EX

Comment

Фифи е много глезункана - добре да се грижиш за нея! : )

Аз съм ползвал монтажен силикон. Изглежда бежов и когато приложиш усилие, тогава залепва. Стопа няма грешка... само при достигане на звуковата бариера се опитва да излети, както и всичко останало...

Comment

това за автостъклата не е силикон, а полиуретаново лепило.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                  Фифи е много глезункана - добре да се грижиш за нея! : )

Аз съм ползвал монтажен силикон. Изглежда бежов и когато приложиш усилие, тогава залепва. Стопа няма грешка... само при достигане на звуковата бариера се опитва да излети, както и всичко останало...
                  Знам, братле аз съм влюбен в нея Ще пробвам с Церезит
                  146 1.6 Boxer 103 EX
                  155 1.7 TS 115 EX

Comment

Старата 145-ца имах същия проблем, сложих капчица и не мръдна, да кажеме 2011 да го бях лепил задния стоп
                    Alfa 145 1.6 TS Ex
                    Alfa 146 1.4 TS Ex

Comment

Първоначално публикувано от HeBpo3a Покажи съобщение
                      Здравейте, имам проблем със стоповете на капака. Предишния собственик ги беше залепил с лепило на силиконова основа, но ми сподели, че често се отлепват, както и стана! Знам, че е слабо място, но ако някой е решил проблема с някакво лепило да сподели марката! Искам да ги залепя един път и да не се занимавам повече. Благодаря!!!
                      Моите един път ги лепих с някакво черно лепило или черен силикон. Не помня точно, ама беше в такава опаковка като силикон - за пистолет. Изкараха една зима и пак се отлепиха.

После ги залепих и двата с най-обикновен Поксипол, двукомпонентен, сив и от тогава не са мръднали Това беше 2009-та
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Надали има някой със 145 да не е страдал от такова нещо, даже съм виждал хуни дето директно дупчат през стопа и слагат каруцарски болт....

Аз лично навремето доста се зайграх. Почистих местата където са стояли оригиналните блтове в пласмасата, след това леко зашкурих колкото да се надраска и обезмаслих с кореселин и залепих болтовете с капчица.

При монтажа на колата сложих силикон на стоповете около болтовете и стегнах гайките. Вече 4 години на са мръднали.
                        145 1.7 16V Boxer

Comment

Working...
                        X